Министарство одбране Републике Србије
 
25.09.2019.

Честитке министра одбране поводом војних празника




Честитка поводом Дана Техничког ремонтног завода НХ “Ђурђе Димитријевић-Ђура“

Свим припадницима Техничког ремонтног завода НХ “Ђурђе Димитријевић-Ђура“ честитам 26. септембар – Дан Завода.

Настављајући традицију специјализоване војне установе техничке службе дугу непуних седам деценија, професионалним радом и стручним оспособљавањем кадра успешно одговарате захтевима савременог доба, одговорно обављате задатке генералног одржавања и ремонта убојних средстава и доприносите успешној реализацији техничке подршке јединица Војске Србије.

Честитам вам празник, уз жељу да и у наредном периоду послујете успешно у складу са потребама Министарства одбране и Војске Србије.

Честитка поводом Дана Уметничког ансамбла Министарства одбране “Станислав Бинички“

Свим припадницима  Уметничког ансамбла Министарства одбране “Станислав Бинички“ упућујем срдачне честитке поводом 26. септембра – Дана Ансамбла.

Тог дана 1899. године, наређењем министра војног Краљевине Србије, формиран је у Београду “Београдски војни оркестар“.

Доказ да поносно одржавате традицију дугу тачно 120 година носећи име једног од најчувенијих музичких стваралаца је и углед који сте стекли како на домаћој тако и светској музичкој сцени.

Војни музичари и опркестри заузимају значајно место у Министарству одбране и Војсци Србије. Одабиром добрих репертоара имате несумњив утицај у стварању система вредности и укуса публике како војне популације, тако и оне у грађанству.

Сигуран да ћете  и убудуће успешно реализовати планиране активности и остваривати запажене резултате из области културе и традиција како у Министарству одбране, тако и на државном нивоу, честитам вам јубилеј.