Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.09.2019.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika




Čestitka povodom Dana Tehničkog remontnog zavoda NH “Đurđe Dimitrijević-Đura“

Svim pripadnicima Tehničkog remontnog zavoda NH “Đurđe Dimitrijević-Đura“ čestitam 26. septembar – Dan Zavoda.

Nastavljajući tradiciju specijalizovane vojne ustanove tehničke službe dugu nepunih sedam decenija, profesionalnim radom i stručnim osposobljavanjem kadra uspešno odgovarate zahtevima savremenog doba, odgovorno obavljate zadatke generalnog održavanja i remonta ubojnih sredstava i doprinosite uspešnoj realizaciji tehničke podrške jedinica Vojske Srbije.

Čestitam vam praznik, uz želju da i u narednom periodu poslujete uspešno u skladu sa potrebama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Čestitka povodom Dana Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički“

Svim pripadnicima  Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički“ upućujem srdačne čestitke povodom 26. septembra – Dana Ansambla.

Tog dana 1899. godine, naređenjem ministra vojnog Kraljevine Srbije, formiran je u Beogradu “Beogradski vojni orkestar“.

Dokaz da ponosno održavate tradiciju dugu tačno 120 godina noseći ime jednog od najčuvenijih muzičkih stvaralaca je i ugled koji ste stekli kako na domaćoj tako i svetskoj muzičkoj sceni.

Vojni muzičari i oprkestri zauzimaju značajno mesto u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Odabirom dobrih repertoara imate nesumnjiv uticaj u stvaranju sistema vrednosti i ukusa publike kako vojne populacije, tako i one u građanstvu.

Siguran da ćete  i ubuduće uspešno realizovati planirane aktivnosti i ostvarivati zapažene rezultate iz oblasti kulture i tradicija kako u Ministarstvu odbrane, tako i na državnom nivou, čestitam vam jubilej.