Министарство одбране Републике Србије
 
03.08.2019.

Начелник Генералштаба у посети Руској Федерацији




Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић борави у службеној посети Руској Федерацији, током које је имао сусрет са начелником Генералштаба Оружаних снага земље домаћина генералом армије Валеријем Герасимовим и присуствовао отварању „Међународних војних игара 2019“.
 
Током сусрета са генералом Герасимовим разговарано је о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону и свету, као и о даљем унапређењу војне сарадње Републике Србије и Руске Федерације. Том приликом је потврђена спремност за наставак свестране сарадње у областима од обостраног интереса.
 
Начелник Генералштаба је захвалио генералу Герасимову на помоћи Руске Федерације у опремању Војске Србије, истичући да ће наша војска наставити да развија своје способности у сарадњи са свим партнерским државама.
 
У парку „Патриот“ код Москве, генерал Мојсиловић је присуствовао церемонији свечаног отварања „Међународних војних игара 2019“ и на полигону „Алабино“ пратио прву трку у дисциплини „Тенковски биатлон“ у којој се такмиче и припадници Војске Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА