Министарство одбране Републике Србије
 
31.07.2019.

Начелник Генералштаба у званичној посети ГрчкојНачелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић борави у званичној посети Републици Грчкој на позив начелника Генералштаба Оружаних снага Грчке генерала Христоса Христодулуа.
 
Током сусрета начелника генералштабова било је речи о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону и свету и сарадњи Војске Србије са Оружаним снагама Грчке.
 
На састанку је потврђена спремност обеју страна за унапређење сарадње у областима од обостраног интереса, а пре свега у области обуке, извођења заједничких војних вежби  и усавршавања. Обе стране велики значај придају заједничким активностима у оквиру борбене групе Европске уније „Хелброк“, у чијем саставу су, осим Србије и Грчке, Бугарска, Кипар, Румунија и Украјина.
 
Начелник Генералштаба Војске Србије је имао састанак и са грчким министром одбране Николаосом Панајотопулосом, током којег су, уз подршку за даље јачање одбрамбене сарадње, потврђени традиционално пријатељски односи наших народа и оружаних снага.


 
Током боравка у Грчкој генерал Мојсиловић је посетио и Оперативни центар Генералштаба Националне одбране Грчке, а обићи ће и Центар за обуку специјалних снага.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА