Министарство одбране Републике Србије
 
04.07.2019.

Министар Вулин: Ово није политика, ово је одмазда



"Забрана уласка званичницима Републике Србије на простор Аутономне покрајине Косово и Метохија још један је доказ да шиптарско руководство бежи од дијалога по сваку цену. Након што су доживели фијаско са својим покушајима да натерају Србе да купују шверцовану робу из камиона, сада покушавају да казне Србе тиме што ће им забранити или прекинути везу са својим државним руководством. Нико не може да прекине везу између Срба са простора Косова и Метохије и њихове Владе и њиховог председника", изјавио је министар одбране Александар Вулин коментаришући одлуку Приштине да забрани улазак свим српским званичницима на територију КиМ.

Нагласио је да неће шиптарско руководство успети то да уради ни овај пут. "Ово није политика, ово је одмазда, ово је покушај да свој бес искале на Србима са простора Косова и Метохије, покушавајући да прекину сваку везу имеђу њих, Владе Републике Србије и њиховог председника. То једноставно неће бити могуће, није могуће, никада у томе нису успели, неће успети ни овај пут", рекао је министар Вулин.

Министар одбране је истакао да је ово тест за нову бриселску администрацију - да ли су у стању да остваре свој ауторитет, да обезбеде бар елементарно кретање људи, када нису успели да обезбеде кретање робе. "Ја се надам да ће нова бриселска администрација напустити ону праксу саопштења у којима обе стране треба да се уздрже и у којима стално покушавају да изједначе Србију са шиптарским руководством", изјавио је министар Вулин.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
04.07.2019
mp4 (114,19 MB)
Изјава министра Вулина