Министарство одбране Републике Србије
 
25.04.2019.

Начелник Генералштаба у посети Краљевини Шпанији



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић борави у званичној посети Краљевини Шпанији, где је данас разговарао са начелником Генералштаба одбране Шпаније генералом Фернандом Алехандреом Мартинесом.

На састанку је разговарано о могућностима за унапређење билатералне војне сарадње и конкретизацији будућих заједничких активности, уз сумирање резултата досадашњег заједничког ангажовања у мисији Уједињених нација у Либану. Потврђени су заједнички интерес и опредељеност за наставак свестране војно-војне сарадње.
 
Осим заједничког ангажовања у мисији у Либану, где је сада у оквиру шпанског контингента ангажовано 140 припадника Војске Србије, веома је значајна сарадња у области атомско-биолошко-хемијске одбране и заједничкој обуци специјалних јединица. Постоји и заинтересованост за подизање нивоа сарадње у области војног образовања.
 
Генерал Мојсиловић је током посете Шпанији обишао и Здружену оперативну команду и Здружену команду за сајбер одбрану.
 
Ово је прва билатерална посета генерала Мојсиловића иностранству од његовог ступања на дужност начелника Генералштаба Војске Србије у септембру 2018. године.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА