Министарство одбране Републике Србије
 
27.02.2019.

Седмо заседање српско-алжирске комисије за сарадњу у области одбране




Седмо заседање српско-алжирске комисије за сарадњу у области одбране одржава се од 25. до 28. фебруара у ДНР Алжир.

Заседању присуствује делегација Министарства одбране Републике Србије коју предводи ректор Универзитета одбране генерал-мајор доц. др Горан Радовановић, копредседник српског дела Мешовите комисије задужене за надзор сарадње у области одбране.

Генерал Радовановић захвалио је алжирској страни на принципијелној подршци по питању непризнавања тзв. „Косова“ и очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије.

Током пленарног заседања, којим су копредседавали генерал Радовановић и директор Централне интендантске дирекције Министарства националне одбране ДНР Алжир генерал-мајор Аиса Калед Ел Беј, и током састанака мешовитих поткомисија, дефинисани су конкретни предлози и активности које треба да предузму обе стране с циљем даљег интензивирања сарадње у области одбране.

На заседању је усаглашен и потписан План билатералне војне сарадње између два министарства одбране у 2019. години и закључен је правни оквир за будућу сарадњу. Заседању и церемонији потписивања присуствовали су амбасадор Републике Србије у Алжиру њ.е. Александар Јанковић, чланови српског и алжирског дела Мешовите комисије и представници компаније „Југоимпорт – СДПР“.

Седмо заседање српско-алжирске комисије реализовано је на основу Споразума о сарадњи у области одбране између Владе Републике Србије и Владе ДНР Алжир и Пословника о раду Мешовите комисије задужене за надзор сарадње у области одбране.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА