Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.02.2019.

Sedmo zasedanje srpsko-alžirske komisije za saradnju u oblasti odbrane




Sedmo zasedanje srpsko-alžirske komisije za saradnju u oblasti odbrane održava se od 25. do 28. februara u DNR Alžir.

Zasedanju prisustvuje delegacija Ministarstva odbrane Republike Srbije koju predvodi rektor Univerziteta odbrane general-major doc. dr Goran Radovanović, kopredsednik srpskog dela Mešovite komisije zadužene za nadzor saradnje u oblasti odbrane.

General Radovanović zahvalio je alžirskoj strani na principijelnoj podršci po pitanju nepriznavanja tzv. „Kosova“ i očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Tokom plenarnog zasedanja, kojim su kopredsedavali general Radovanović i direktor Centralne intendantske direkcije Ministarstva nacionalne odbrane DNR Alžir general-major Aisa Kaled El Bej, i tokom sastanaka mešovitih potkomisija, definisani su konkretni predlozi i aktivnosti koje treba da preduzmu obe strane s ciljem daljeg intenziviranja saradnje u oblasti odbrane.

Na zasedanju je usaglašen i potpisan Plan bilateralne vojne saradnje između dva ministarstva odbrane u 2019. godini i zaključen je pravni okvir za buduću saradnju. Zasedanju i ceremoniji potpisivanja prisustvovali su ambasador Republike Srbije u Alžiru nj.e. Aleksandar Janković, članovi srpskog i alžirskog dela Mešovite komisije i predstavnici kompanije „Jugoimport – SDPR“.

Sedmo zasedanje srpsko-alžirske komisije realizovano je na osnovu Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između Vlade Republike Srbije i Vlade DNR Alžir i Poslovnika o radu Mešovite komisije zadužene za nadzor saradnje u oblasti odbrane.
 
photoFOTOGALERIJA