Министарство одбране Републике Србије
 
03.12.2018.

Министар Вулин: „Век победника“ је променио начин гледања на Војску Србије




- Вежба “Век победника” значајно променила начин гледања на нашу војску, не само у нашој земљи, већ и у иностранству. Приказ наших способности на “Веку победника”, начин на који је презентована једна војска која је у стању да се носи са свим изазовима је значајно променила и поглед на њу – од промене конкретних планова, па до поштовања које наша војска заслужује када смо показали каква је то војска – изјавио је министар одбране Александар Вулин, који је у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милана Мојсиловића данас обишао Центар за обуку Копнене војске у касарни "Генерал Павле Јуришић Штурм" у Пожаревцу где је присуствовао извођењу обуке војника на добровољном служењу војног рока генерације "септембар 2018".

Министар одбране је оценио и да је мало армија у окружењу које би биле у стању да изведу такву вежбу као што је “Век победника”.

- Сви они који се баве војском, сви они који прате развој Војске Србије знају шта смо урадили и знају каква се војска показала и у земљи и пред окружењем. Хоћу да захвалим свим припадницима Војске Србије на ентузијазму и на искреној пожртвованости, на посвећености коју су показали у “Веку победника”, јер без њих, без њихове љубави према свом позиву, без њихове љубави према отаџбини, ниједна обука и ниједна опрема није довољна – поручио је министар одбране.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.12.2018
mp4 (129,88 MB)
Изјава