Министарство одбране Републике Србије
 
15.11.2018.

Активности поводом Дана Копнене војске и Дана пешадије




Поводом 16. новембра – Дана вида Копнене војске и Дана рода пешадије данас је у Нишу одржано више активности којима je присуствовало више стотина грађана Ниша. Активности су обишли командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић са најближим сарадницима, градоначелник Ниша Дарко Булатовић и други гости.



Нишки војни оркестар, под управом капетана Дејана Ђорђевића, одржао је концерт на централном градском Tргу краља Милана. Чланови оркестра извели су атрактивне музичке нумере попут чувеног „Марша на Дрини“ и „Марша краљеве гарде“ и друге композиције. У лепом светлу представио се и војни фолклорни ансамбл „Шајкача“, под уметничким руководством Маријане Цветковић Кесар.

Истовремено, на Тргу краља Милана одржан је и тактичко-технички збор наоружања и војне опреме извиђачких јединица, састава војне полиције, падобранских јединица, док су водичи службених паса и пси демонстрирали спремност за специјалне задатке. На градском платоу изведен је и приказ дела способности јединица Копнене војске у борењу.



Представници Копнене војске положиће сутра венац и цвеће на споменик краљу Александру Карађорђевићу, док ће у Дому Војске Србије „Ниш“ бити одржана Свечана академија и Церемонија уручења одликовања из надлежности председника Републике Србије припадницима Министарства одбране и Војске Србије поводом Дана Копнене војске.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА