Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.11.2018.

Aktivnosti povodom Dana Kopnene vojske i Dana pešadije




Povodom 16. novembra – Dana vida Kopnene vojske i Dana roda pešadije danas je u Nišu održano više aktivnosti kojima je prisustvovalo više stotina građana Niša. Aktivnosti su obišli komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović sa najbližim saradnicima, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i drugi gosti.



Niški vojni orkestar, pod upravom kapetana Dejana Đorđevića, održao je koncert na centralnom gradskom Trgu kralja Milana. Članovi orkestra izveli su atraktivne muzičke numere poput čuvenog „Marša na Drini“ i „Marša kraljeve garde“ i druge kompozicije. U lepom svetlu predstavio se i vojni folklorni ansambl „Šajkača“, pod umetničkim rukovodstvom Marijane Cvetković Kesar.

Istovremeno, na Trgu kralja Milana održan je i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme izviđačkih jedinica, sastava vojne policije, padobranskih jedinica, dok su vodiči službenih pasa i psi demonstrirali spremnost za specijalne zadatke. Na gradskom platou izveden je i prikaz dela sposobnosti jedinica Kopnene vojske u borenju.



Predstavnici Kopnene vojske položiće sutra venac i cveće na spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću, dok će u Domu Vojske Srbije „Niš“ biti održana Svečana akademija i Ceremonija uručenja odlikovanja iz nadležnosti predsednika Republike Srbije pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom Dana Kopnene vojske.
 
 
 
 
 
 
photoFOTOGALERIJA