Министарство одбране Републике Србије
 
11.11.2018.

Честитке министра одбране поводом војних празника



Честитка министра одбране поводом Дана Војнобезбедносне агенције

Свим припадницима Војнобезбедносне агенције упућујем срдачне честитке поводом 12. новембра -  Дана агенције.

Захваљујући вашем професионалном раду, успешно обављате задатке у борби против организованог криминала, корупције и других потенцијалних безбедносних претњи потврђујући да сте кључни чинилац безбедносно-обавештајног система у Министарству одбране и Војсци Србије и незаменљив део система безбедносног сектора наше државе.

Уз неговање дугогодишњих традиција и стално праћење и развој савремених технологија које примењујете у обављању послова безбедносне и контраобавештајне заштите, ваша агенција се сврстава у ред врхунско организованих служби безбедности.

Честитам вам празник, уверен да ћете и убудуће доприносити унапређењу система безбедности за добробит наше војске и читаве државе.
 
Честитка министра одбране поводом Дана безбедносне службе

Свим припадницима безбедносне службе честитам 12. новембар  - Дан службе.

Настављајући традицију дугу непуна два века, упркос бројним искушењима у раду, током протекле године професионалним обављањем задатака, потврдили сте да имате способности и капацитете да успешно реализујете задатке из ваше надлежности.

Сигуран сам да ће вам и у наредном периоду императив бити постизање бољих резултата и да ћете дати пун допринос развоју како ваше службе, тако и Војске Србије у целини.

У жељи да с једнаким успехом решавате изазове који вам предстоје и дајете пун допринос безбедности Републике Србије, честитам вам празник.
 
Честитка министра одбране поводом Дана верске службе

Свим припадницима верске службе честитам 12. новембар  - Дан службе.

Тог дана 1839. године доношењем Војног закона у Војсци Кнежевине Србије по први пут је дефинисано вршење верске службе у Војсци, а 2007. године Законом о Војсци Србије организована је и уређена верска служба у Војсци Србије.

Редовним извршавањем дефинисаних мисија и задатака јачате духовне и моралне вредности припадника Министарства одбране и Војске Србије пружајући немерљив допринос изградњи и повећању оперативних способности Војске Србије.

Честитам вам празник са жељом да успешно реализујете постављене обавезе и задатке.