Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.11.2018.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika



Čestitka ministra odbrane povodom Dana Vojnobezbednosne agencije

Svim pripadnicima Vojnobezbednosne agencije upućujem srdačne čestitke povodom 12. novembra -  Dana agencije.

Zahvaljujući vašem profesionalnom radu, uspešno obavljate zadatke u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i drugih potencijalnih bezbednosnih pretnji potvrđujući da ste ključni činilac bezbednosno-obaveštajnog sistema u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i nezamenljiv deo sistema bezbednosnog sektora naše države.

Uz negovanje dugogodišnjih tradicija i stalno praćenje i razvoj savremenih tehnologija koje primenjujete u obavljanju poslova bezbednosne i kontraobaveštajne zaštite, vaša agencija se svrstava u red vrhunsko organizovanih službi bezbednosti.

Čestitam vam praznik, uveren da ćete i ubuduće doprinositi unapređenju sistema bezbednosti za dobrobit naše vojske i čitave države.
 
Čestitka ministra odbrane povodom Dana bezbednosne službe

Svim pripadnicima bezbednosne službe čestitam 12. novembar  - Dan službe.

Nastavljajući tradiciju dugu nepuna dva veka, uprkos brojnim iskušenjima u radu, tokom protekle godine profesionalnim obavljanjem zadataka, potvrdili ste da imate sposobnosti i kapacitete da uspešno realizujete zadatke iz vaše nadležnosti.

Siguran sam da će vam i u narednom periodu imperativ biti postizanje boljih rezultata i da ćete dati pun doprinos razvoju kako vaše službe, tako i Vojske Srbije u celini.

U želji da s jednakim uspehom rešavate izazove koji vam predstoje i dajete pun doprinos bezbednosti Republike Srbije, čestitam vam praznik.
 
Čestitka ministra odbrane povodom Dana verske službe

Svim pripadnicima verske službe čestitam 12. novembar  - Dan službe.

Tog dana 1839. godine donošenjem Vojnog zakona u Vojsci Kneževine Srbije po prvi put je definisano vršenje verske službe u Vojsci, a 2007. godine Zakonom o Vojsci Srbije organizovana je i uređena verska služba u Vojsci Srbije.

Redovnim izvršavanjem definisanih misija i zadataka jačate duhovne i moralne vrednosti pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pružajući nemerljiv doprinos izgradnji i povećanju operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Čestitam vam praznik sa željom da uspešno realizujete postavljene obaveze i zadatke.