Министарство одбране Републике Србије
 
29.10.2018.

Посета делегације Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације



Делегација Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације коју је предводио генерал-мајор Игор Диљевскиј, заменик начелника Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације боравила је у посети Управи за стратегијско планирање Сектора за политику одбране. Делегацију Министарства одбране и Војске Србије предводио је пуковник Драган Татомир, начелник Одељења за стратегију Управе за стратегијско планирање.

На радном састанку разматрана су питања из области израде стратегијских докумената Републике Србије у контексту актуелних промена у стратегијском окружењу на глобалном, регионалном нивоу и националном нивоу, као детерминантама садржаја наведених докумената и досадашњем ангажовању Војске Србије у заједничким вежбама са Оружаним снагама Руске Федерације и аспектима даље сарадње.
 
Руска страна представила je искуства Оружаних снага Руске Федерације из Сирије, оцену војно-политичке ситуације у Европи, са тежиштем на ситуацију у Украјини, оцену политичко-безбедносне ситуације у Африци, Блиском Истоку и Централно-азијском региону.
 
Чланови делагације Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације посетили су и команду Копнене војске у Нишу, где их је примио генерал-потпуковник Милосав Симовић, командант Копнене војске.