Министарство одбране Републике Србије
 
13.09.2018.

Честитке министра одбране поводом дана јединица и служби




ЧЕСТИТКА поводом  Дана артиљерије
 

Свим припадницима рода артиљерије упућујем срдачне честитке поводом 14.септембра – Дана артиљерије.
 
Пре тачно сто година, давне 1918. године, почела је припрема пробоја Солунског фронта, када је више од две хиљаде артиљеријских цеви огласило почетак напада савезничких армија на Солунском фронту.
 
Данас, читав век касније, у години када прослављамо стогодишњицу победе у првом светском рату, уједно славимо и јубилеј вашег рода, чији припадници стручним обављањем свакодневних задатака на најбољи начин вреднују, чувају и развијају традиције артиљерије Војске Србије.
 
Честитам Вам празник, уверен да ћете и у наредном периоду једнако успешно и професионално обављати задатке пред вама.



ЧЕСТИТКА поводом Дана Војне полиције
 
Свим припадницима Војне полиције упућујем срдачне честитке поводом 14.септембра – Дана Војне полиције.
 
Одговорним и професионалним приступом у обављању послова сузбијања криминалитета, контроле и одржавања војног реда и дисциплине, обезбеђења најзначајнијих војних објеката, регулисања и контроле војног путног саобраћаја и противтерористичке заштите дајете пун допринос безбедности система одбране.
 
Максималним ангажовањем и успешним обављањем задатака у свим условимаи у све три мисије Војске успели сте да одржите респективан ниво и допринесете очувању и јачању оперативних спобности Војске Србије, што је још један од показатеља значајне улоге коју ваше јединице имају у Министарству одбране и Војсци Србије, али и у читавој држави.
 
Честитам вам празник и одајем признање за постигнуте резултате у досадашњем периоду.


ЧЕСТИТКА поводом Дана интендантске службе
 
Свим припадницима интендантске службе упућујем срдачне честитке поводом 14.септембра – Дана службе.
 
Као најстарија логистичка служба, од самог оснивања до данас, свакодневним радом на стварању што бољих услова за живот и рад припадника Министарства одбране и Војске Србије успели сте да потврдите значај интендантске подршке у изградњи оперативне способности Војске и створите добре услове за живот и рад команди и јединица Војске Србије.
 
Логистичка подршка је свакако елемент од изузетне важности за Војску Србије, а постојање ваше службе је од посебног значаја за оперативност, мотивацију и функционалну способност њених јединица.
 
Сигуран сам да ћете у наредном периоду, упркос веома сложеним условима и околностима у којима делујете, успешно извршавати постављене задатке, честитам вам празник.


ЧЕСТИТКА поводом Дана Мешовите артиљеријске бригаде
 
Свим припадницима Мешовите артиљеријске бригаде упућујем срдачне честитке поводом 14.септембра – Дана бригаде.
 
Негујући традицију дугу један век, као поносни наследници артиљераца са Солунског фронта професионалним извршавањем задатака у пружању артиљеријско-ракетне подршке јединицама Копнене војске и одржавањем високог нивоа оперативних способности у оквиру бројних мисија потврђујете да сте значајан сегмент како Копнене војске тако и Војске Србије у целини.
 
У жељи да наставите са квалитетним обављањем задатака и у наредном периоду и наставите да као и до сада доприносите јачању просперитета и интегритета Војске Србије, честитам Вам јубилеј.