Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.09.2018.

Čestitke ministra odbrane povodom dana jedinica i službi




ČESTITKA povodom  Dana artiljerije
 

Svim pripadnicima roda artiljerije upućujem srdačne čestitke povodom 14.septembra – Dana artiljerije.
 
Pre tačno sto godina, davne 1918. godine, počela je priprema proboja Solunskog fronta, kada je više od dve hiljade artiljerijskih cevi oglasilo početak napada savezničkih armija na Solunskom frontu.
 
Danas, čitav vek kasnije, u godini kada proslavljamo stogodišnjicu pobede u prvom svetskom ratu, ujedno slavimo i jubilej vašeg roda, čiji pripadnici stručnim obavljanjem svakodnevnih zadataka na najbolji način vrednuju, čuvaju i razvijaju tradicije artiljerije Vojske Srbije.
 
Čestitam Vam praznik, uveren da ćete i u narednom periodu jednako uspešno i profesionalno obavljati zadatke pred vama.



ČESTITKA povodom Dana Vojne policije
 
Svim pripadnicima Vojne policije upućujem srdačne čestitke povodom 14.septembra – Dana Vojne policije.
 
Odgovornim i profesionalnim pristupom u obavljanju poslova suzbijanja kriminaliteta, kontrole i održavanja vojnog reda i discipline, obezbeđenja najznačajnijih vojnih objekata, regulisanja i kontrole vojnog putnog saobraćaja i protivterorističke zaštite dajete pun doprinos bezbednosti sistema odbrane.
 
Maksimalnim angažovanjem i uspešnim obavljanjem zadataka u svim uslovimai u sve tri misije Vojske uspeli ste da održite respektivan nivo i doprinesete očuvanju i jačanju operativnih spobnosti Vojske Srbije, što je još jedan od pokazatelja značajne uloge koju vaše jedinice imaju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, ali i u čitavoj državi.
 
Čestitam vam praznik i odajem priznanje za postignute rezultate u dosadašnjem periodu.


ČESTITKA povodom Dana intendantske službe
 
Svim pripadnicima intendantske službe upućujem srdačne čestitke povodom 14.septembra – Dana službe.
 
Kao najstarija logistička služba, od samog osnivanja do danas, svakodnevnim radom na stvaranju što boljih uslova za život i rad pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uspeli ste da potvrdite značaj intendantske podrške u izgradnji operativne sposobnosti Vojske i stvorite dobre uslove za život i rad komandi i jedinica Vojske Srbije.
 
Logistička podrška je svakako element od izuzetne važnosti za Vojsku Srbije, a postojanje vaše službe je od posebnog značaja za operativnost, motivaciju i funkcionalnu sposobnost njenih jedinica.
 
Siguran sam da ćete u narednom periodu, uprkos veoma složenim uslovima i okolnostima u kojima delujete, uspešno izvršavati postavljene zadatke, čestitam vam praznik.


ČESTITKA povodom Dana Mešovite artiljerijske brigade
 
Svim pripadnicima Mešovite artiljerijske brigade upućujem srdačne čestitke povodom 14.septembra – Dana brigade.
 
Negujući tradiciju dugu jedan vek, kao ponosni naslednici artiljeraca sa Solunskog fronta profesionalnim izvršavanjem zadataka u pružanju artiljerijsko-raketne podrške jedinicama Kopnene vojske i održavanjem visokog nivoa operativnih sposobnosti u okviru brojnih misija potvrđujete da ste značajan segment kako Kopnene vojske tako i Vojske Srbije u celini.
 
U želji da nastavite sa kvalitetnim obavljanjem zadataka i u narednom periodu i nastavite da kao i do sada doprinosite jačanju prosperiteta i integriteta Vojske Srbije, čestitam Vam jubilej.