Министарство одбране Републике Србије
 
03.09.2018.

Курс за дужности органа финансијске службе



У организацији Катедре за финансије Војне академије и уз подршку Сектора за буџет и финансије, данас је на Војној академији отворен шести по реду „Курс за дужности органа финансијске службе у батаљону-бригади”.

У име Сектора за буџет и финансије, окупљенима се обратио пуковник др Неџад Имамовић који је истакао да је курс намењен превасходно за обнављање и усвајање нових знања официра финансијске службе из области материјалног и финансијског пословања у Војсци Србије. Он је, такође, нагласио да је Сектор за буџет и финансије, као стручни носилац финансијске функције у Министарству одбране, препознао значај константног усавршавања кадра финансијске службе и од следеће године, осим Курса за дужности органа финансијске службе у батаљону-бригади и Курса за јавне финансије, биће организован и Курс за управљање новцем.

Програм Курса, који се одржава до 7. септембра, обухвата теме из материјалног и финансијског пословања у Војсци, финансијског и материјалног књиговодства у Војсци, планирања финансирања, извршења буџета, плата, накнада и других новчаних примања у Војсци.