Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.09.2018.

Kurs za dužnosti organa finansijske službe



U organizaciji Katedre za finansije Vojne akademije i uz podršku Sektora za budžet i finansije, danas je na Vojnoj akademiji otvoren šesti po redu „Kurs za dužnosti organa finansijske službe u bataljonu-brigadi”.

U ime Sektora za budžet i finansije, okupljenima se obratio pukovnik dr Nedžad Imamović koji je istakao da je kurs namenjen prevashodno za obnavljanje i usvajanje novih znanja oficira finansijske službe iz oblasti materijalnog i finansijskog poslovanja u Vojsci Srbije. On je, takođe, naglasio da je Sektor za budžet i finansije, kao stručni nosilac finansijske funkcije u Ministarstvu odbrane, prepoznao značaj konstantnog usavršavanja kadra finansijske službe i od sledeće godine, osim Kursa za dužnosti organa finansijske službe u bataljonu-brigadi i Kursa za javne finansije, biće organizovan i Kurs za upravljanje novcem.

Program Kursa, koji se održava do 7. septembra, obuhvata teme iz materijalnog i finansijskog poslovanja u Vojsci, finansijskog i materijalnog knjigovodstva u Vojsci, planiranja finansiranja, izvršenja budžeta, plata, naknada i drugih novčanih primanja u Vojsci.