Министарство одбране Републике Србије
 
01.07.2018.

Министар Вулин: Војно грађевинска установа ће градити нове станове за војску и полицију



"Ова Влада наставља континуитет Владе Александра Вучића која је водила рачуна да се троши само онолико колико се заради тако да ће и ово повећање плата и пензија бити из реалних извора, нећемо се задужити, и зато ће оно бити сигурно и стабилно. Припадници безбедносних структура ће бити обухваћени овим повећањем. Још није одлучено колико ће повећање бити, морају да се сагледају сви фискални параметри", изјавио је министар одбране Александар Вулин гостујући на РТСу.

"Што више радимо више и зарађујемо, то је нешто што је постављено још у Влади Александра Вучића и то се и даље спроводи. То је једини здрав начин да водите државу и њене финансије", рекао је министар Вулин. 

Најављујући почетак градње станова за припаднике безбедносних структура крајем августа или у септембру министар Вулин је нагласио да ће Војно грађевинска установа  учествовати у градњи станова  "што је нашим корисницима сигуран знак да ће бити квалитетни и урађени по највишим стандардима, како је војска увек и радила. То је велики стимуланс за развој војне индустрије али и за развој читавог грађевинарства које ће оживети. Тренутно се завршавају пројекти, припремају локације и приводе крају процедуре.''