Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.07.2018.

Ministar Vulin: Vojno građevinska ustanova će graditi nove stanove za vojsku i policiju



"Ova Vlada nastavlja kontinuitet Vlade Aleksandra Vučića koja je vodila računa da se troši samo onoliko koliko se zaradi tako da će i ovo povećanje plata i penzija biti iz realnih izvora, nećemo se zadužiti, i zato će ono biti sigurno i stabilno. Pripadnici bezbednosnih struktura će biti obuhvaćeni ovim povećanjem. Još nije odlučeno koliko će povećanje biti, moraju da se sagledaju svi fiskalni parametri", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući na RTSu.

"Što više radimo više i zarađujemo, to je nešto što je postavljeno još u Vladi Aleksandra Vučića i to se i dalje sprovodi. To je jedini zdrav način da vodite državu i njene finansije", rekao je ministar Vulin. 

Najavljujući početak gradnje stanova za pripadnike bezbednosnih struktura krajem avgusta ili u septembru ministar Vulin je naglasio da će Vojno građevinska ustanova  učestvovati u gradnji stanova  "što je našim korisnicima siguran znak da će biti kvalitetni i urađeni po najvišim standardima, kako je vojska uvek i radila. To je veliki stimulans za razvoj vojne industrije ali i za razvoj čitavog građevinarstva koje će oživeti. Trenutno se završavaju projekti, pripremaju lokacije i privode kraju procedure.&39;&39;