Министарство одбране Републике Србије
 
18.06.2018.

Бесплатне школарине за децу припадника Министарства одбране и Војске Србије
 
У Дому Војске Србије данас су, у присуству државног секретара у Министарству одбране Бојана Јоцића, потписани споразуми о сарадњи са школама које ће обезбедити бесплатне школарине за децу припадника Министарства одбране и Војске Србије.
 
По овлашћењу министра одбране Александра Вулина, у име Министарства одбране, споразуме су потписали начелник Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Слађан Ристић и начелник Одељења за традиције и ветеране Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Драган Милковић.
 


У име Високе техничке машинске школе струковних студија из Трстеника споразум је потписао директор те школе др Миломир Мијатовић, у име Високе школе струковних студија за образовање васпитача из Пирота директорка др Емилија Поповић, у име Високе школе струковних студија за васпитаче Шабац директорка Светлана Карић, у име Високе школе струковних студија за образовање васпитача „Михаило Палов“ Вршац овлашћени заступник директора те установе Стеван Миљков, док је у име Високе медицинске школе струковних студија из Ћуприје споразум потписао директор Христос Алексопулос.
 
Том приликом, државни секретар Јоцић је, у име министра одбране Александра Вулина и у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије, захвалио школама са којима су данас потписани споразуми на гесту добре воље и препознавању значаја система одбране.
 
– У претходном периоду урадили смо пуно тога на побољшању стандарда и статуса припадника Министарства одбране и Војске Србије, не само у сегменту новчаних давања, где смо уз подршку државе и председника Александра Вучића направили значајне кораке, већ смо се потрудили да урадимо нешто и у сарадњи с привредом и институцијама, рекао је државни секретар Јоцић подсетивши да је у протеклом периоду потписано више од 30 споразума са привредним субјектима који су у делу пружања услуга и производа дали посебне повољности за припаднике Министарства одбране и Војске Србије.
 


Он је нагласио да је, када је реч о сарадњи са просветом, прошле године потписан споразум са Београдском пословном школом, изразивши задовољство што се данас та сарадња проширује и на друге високошколске установе, чиме ће се помоћи и олакшати припадницима Министарства одбране и Војске Србије да омогуће школовање своје деце на најбољи могући начин.
 
–  Оваквим споразумима олакшавамо родитељима да њихова деца, која ће код вас стећи сва потребна знања и вештине, имају бољу будућност, а  будућност те деце, наше деце, је  уствари и будућност Србије, рекао је државни секретар Јоцић.
 
Директор Високе техничке машинске школе струковних студија из Трстеника др Миломир Мијатовић, у име присутних представника високих струковних школа, изразио је задовољство што је пет високих струковних школа данас потписало споразум у циљу унапређења стандарда припадника Министарства одбране и Војске Србије и пожелео успешну сарадњу.
 


На основу одлука министра одбране о прихватању понуда за сарадњу, данас су потписани споразуми између Министарства одбране и  Високе медицинске школе струковних студија из Ћуприје, Високе школе струковних студија за образовање васпитача Пирот, Високе техничке машинске школе струковних студија Трстеник, Високе школе струковних студија за васпитаче „Михаило Палов“ Вршац и Високе школе струковних студија за васпитаче Шабац.
 
Наведеним споразумима одређени број деце запослених у Министарству одбране и Војсци Србије, почев од 2018/19 школске године на овим високошколским установама биће ослобођен од плаћања школарине на основним струковним студијама.
 
Висока техничка машинска школа струковних студија Трстеник омогућила је бесплатно студирање за сву децу запослених у Министарству одбране и Војсци Србије која остваре статус студента у складу са законом и општим актима школе. Висока школа струковних студија за образовање васпитача Пирот омогућиће то за двоје деце запослених у Министарству одбране и Војсци Србије, као и Висока школа струковних студија за васпитаче Шабац и Висока школа струковних студија за образовање васпитача „Михаило Палов“ Вршац, док ће на Високој медицинској школи струковних студија студирање под наведеним условима бити омогућено за петоро деце.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.06.2018
mp4 (167,12 MB)
Државни секретар Бојан Јоцић
18.06.2018
mp4 (61,44 MB)
Директор Миломир Мијатовић
18.06.2018
mp4 (126,51 MB)
Потписивање уговора