Министарство одбране Републике Србије
 
30.05.2018.

Саопштење




Жао нам је што господин Шабић не може да разуме да не треба да комуницира са Министарством одбране путем медија.

Министарство одбране увек и безусловно поштује закон па ће зато и спровести налог господина Шабића, без обзира што нам није објаснио зашто нам је забранио да радимо оно што нисмо хтели да радимо и зашто нам је забранио да чинимо оно што никако не можемо да чинимо без одлуке суда.

Ако га опет понесе жеља да се путем медија обрачунава са Министарством одбране можда ће нам забранити да исплаћујемо субвенције пољопривредницима, што је мера коју можемо да спроведемо исто колико и да одузимамо телефоне без одлуке суда.

Господин Шабић не може да се уздржи од политичких оцена и напада. Подсећамо господина Шабића да не треба Министарство одбране да доживљава као политичког противника и да позиција повереника не треба да буде припрема за политичку каријеру, као код неких његових колега. Жао нам је што господин Шабић није време које троши на друштвеним мрежама употребио да дође у Mинистарство и избегне све неспоразуме. Ми смо и даље отворени за дијалог и када год буде имао времена биће наш гост, у складу са безбедносним сертификатима које поседује.