Министарство одбране Републике Србије
 
07.05.2018.

Настављена расправа о амандманима о војном образовању




 
Скупштина Србије наставила је данас рад расправом о амандманима на Предлог закона о војном образовању, а седници присуствује и министар одбране Александар Вулин.
 
На Предлог закона о војном образовању посланици су поднели укупно 653 амандмана, а Влада је предложила Народној скупштини да прихвати један амандман.
 
На све предложене законе из области одбране поднето је укупно 1.600 амандмана.
 
На дневном реду четврте седнице Првог редовног заседања, која је почела усвајањем дневног реда 24. априла, налази се 14 тачака, јер су поред 13 тачака које је предложила председница Народне скупштине Маја Гојковић, посланици усвојили да се на дневном реду нађе и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Скупштине, који је предложила Српска радикална странка.
 
Посланици Скупштине Србије завршили су на седници одржаној 27. априла начелну расправу о сету закона из области одбране и усвојили предлоге одлука који се односе на учешће припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у овој години.
 
На дневном реду седнице су Предлог одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2018. години, затим Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2018. години.
 
Такође, посланици ће разматрати и Предлог закона о изменама и допунама Закона о одбрани, Предлог закона о изменама и допунама Закона о Војсци Србије, те Предлог закона о производњи и промету наоружања и војне опреме.
 
Седма тачка дневног реда је Предлог закона о изменама и допунама Закона о употреби Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама ван граница Србије, осма Предлог закона о изменама и допунама Закона о војној, радној и материјалној обавези, а девета Предлог закона о изменама и допунама Закона о Безбедносно-информативној агенцији.
 
На дневном реду је и Предлог закона о потврђвању Меморандума о разумевању између Владе Србије и Владе Државе Израел у вези са војном, одбрамбеном и одбрамбено-индустријском сарадњом, Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Србије и Владе Грчке о сарадњи у оквиру Атинског мултинационалног стратешко-поморског координационог центра.
 
Последње две тачке дневног реда су Предлог закона о потврђивању Меморандума између Владе Србије и Владе Републике Српске о сарадњи у области ваздухопловства, те Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Румуније о сарадњи у области одбране.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
07.05.2018
mp4 (77,65 MB)
Седница