Министарство одбране Републике Србије
 
04.05.2018.

Наставак расправе о амандманима на Предлог закона о војном образовању



Четврта седница Првог редовног заседања Скупштине Србије настављена је данас расправом о сету закона из области одбране.
 
Данашња седница, којој присуствује и министар одбране Александар Вулин, започела је расправом о амандманима на Предлог закона о војном образовању.
 
Посланици су на Предлог закона о војном образовању поднели 653 амандмана, а Влада је предложила Народној скупштини да прихвати један амандман.
 
Скупштина Србије завршила је у петак начелну расправу о сету закона из области одбране и усвојила сет предлога закона и одлука.
 
До сада су подршку представника највишег законодавног тела добили предлози одлука о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2018. години и о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2018. години.
 
Такође, подржани су и предлози закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Србије и Владе Државе Израел у вези са војном, одбрамбеном и одбрамбено-индустријском сарадњом као и о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Србије и Владе Грчке о сарадњи у оквиру Атинског мултинационалног стратешко-поморског координационог центра.
 
У Скупштини Србије прихваћени су и Предлог закона о потврђивању Меморандума између Владе Србије и Владе Републике Српске о сарадњи у области ваздухопловства, као и о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Румуније о сарадњи у области одбране.