Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.05.2018.

Nastavak rasprave o amandmanima na Predlog zakona o vojnom obrazovanju



Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja Skupštine Srbije nastavljena je danas raspravom o setu zakona iz oblasti odbrane.
 
Današnja sednica, kojoj prisustvuje i ministar odbrane Aleksandar Vulin, započela je raspravom o amandmanima na Predlog zakona o vojnom obrazovanju.
 
Poslanici su na Predlog zakona o vojnom obrazovanju podneli 653 amandmana, a Vlada je predložila Narodnoj skupštini da prihvati jedan amandman.
 
Skupština Srbije završila je u petak načelnu raspravu o setu zakona iz oblasti odbrane i usvojila set predloga zakona i odluka.
 
Do sada su podršku predstavnika najvišeg zakonodavnog tela dobili predlozi odluka o usvajanju Godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2018. godini i o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u 2018. godini.
 
Takođe, podržani su i predlozi zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Države Izrael u vezi sa vojnom, odbrambenom i odbrambeno-industrijskom saradnjom kao i o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Grčke o saradnji u okviru Atinskog multinacionalnog strateško-pomorskog koordinacionog centra.
 
U Skupštini Srbije prihvaćeni su i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma između Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske o saradnji u oblasti vazduhoplovstva, kao i o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Rumunije o saradnji u oblasti odbrane.