Министарство одбране Републике Србије
 
03.05.2018.

У Скупштини настављена расправа о амандманима на сет закона у области одбране




Четврта седница Првог редовног заседања Скупштине Србије настављена је данас расправом о амандманима на предложени сет закона у области одбране, којој присуствује и министар одбране Александар Вулин.
 
Данашња седница започела је расправом о амандманима на Предлог закона о војном образовању. Посланици су на тај предлог закона поднели укупно 653 амандмана, а Влада је Народној скупштини предложила да прихвати један од њих.
 
Посланици Скупштине Србије су, током претходног заседања, усвојили део предлога закона и одлука предвиђених дневним редом Четвртог редовног заседања.
 
Подршку су у целини добили предлози одлука о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2018. години и о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2018. години.
 
Такође, представници највишег законодавног тела, дали су подршку и предлозима закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Србије и Владе Државе Израел у вези са војном, одбрамбеном и одбрамбено-индустријском сарадњом, и о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Србије и Владе Грчке о сарадњи у оквиру Атинског мултинационалног стратешко-поморског координационог центра.
 
Кад је реч о сету правних аката у области одбране, прихваћени су и Предлог закона о потврђивању Меморандума између Владе Србије и Владе Републике Српске о сарадњи у области ваздухопловства и онај о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Румуније о сарадњи у области одбране.