Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.05.2018.

U Skupštini nastavljena rasprava o amandmanima na set zakona u oblasti odbrane




Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja Skupštine Srbije nastavljena je danas raspravom o amandmanima na predloženi set zakona u oblasti odbrane, kojoj prisustvuje i ministar odbrane Aleksandar Vulin.
 
Današnja sednica započela je raspravom o amandmanima na Predlog zakona o vojnom obrazovanju. Poslanici su na taj predlog zakona podneli ukupno 653 amandmana, a Vlada je Narodnoj skupštini predložila da prihvati jedan od njih.
 
Poslanici Skupštine Srbije su, tokom prethodnog zasedanja, usvojili deo predloga zakona i odluka predviđenih dnevnim redom Četvrtog redovnog zasedanja.
 
Podršku su u celini dobili predlozi odluka o usvajanju Godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2018. godini i o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u 2018. godini.
 
Takođe, predstavnici najvišeg zakonodavnog tela, dali su podršku i predlozima zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Države Izrael u vezi sa vojnom, odbrambenom i odbrambeno-industrijskom saradnjom, i o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Grčke o saradnji u okviru Atinskog multinacionalnog strateško-pomorskog koordinacionog centra.
 
Kad je reč o setu pravnih akata u oblasti odbrane, prihvaćeni su i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma između Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske o saradnji u oblasti vazduhoplovstva i onaj o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Rumunije o saradnji u oblasti odbrane.