Министарство одбране Републике Србије
 
28.04.2018.

Министар Вулин: Желим да се надам да ће правда стићи



"Ма колико хапшење Атифа Дудаковића било закаснело оно је прилика да се каже истина о зверствима Петог корпуса и да се већ једном почне говорити о томе колике су Срби жртве били и у рату у Босни и Херцеговини. Надам се да ће правда најзад стићи и надам се да ће ово бити пример или бар могућност да и Срби почну да верују у правду",изјавио је, приликом обиласка ТРЗ Чачак, министар одбране Александар Вулин одговарајући на питање новинара како коментарише јучерашње хапшење ратног команданта Петог корпуса тзв. Армије БиХ Атифа Дудаковића.

"Ми имамо јако лоше искуство са ослобађањем Насера Орића. И када мислимо о томе не можемо да будемо превелики оптимисти али можемо да се надамо. Баш као што не можемо да заборавимо да је прошло ево већ две године од кад је извршен покушај убиства Александра Вучића у Сребреници па још увек немамо ни једно једино име.

На жалост не даје нам реалност пуно разлога да будемо оптимисти али и ово закаснело хапшење је прилика да се однос према српским жртвама промени, да већ једном чујемо истину, да већ  једном они који су убијали, палили, силовали, они који су чинили страшна зверства над нашим народом најзад буду кажњени. Ја желим да се надам и да желим да верујем да ће правда најзад стићи", рекао је минстар Вулин.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.04.2018
mp4 (128,21 MB)
Изјава министра Вулина