Министарство одбране Републике Србије
 
10.04.2018.

Наставак снимања серијe „Војна академија“



Министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и генерални директор Радио-телевизије Србије Драган Бујошевић присуствовали су данас снимању прве епизоде четврте сезоне телевизијске серије Војна академија у касарни "Генерал Јован Мишковић" у Београду.

Они су разговарали са продуцентском екипом, глумцима и кадетима и разменили мишљења како треба и како ће у серији да изгледа живот нове и старе генерације кадета и официра у Војној академији. Према речима министра Вулина, серија је добар начин да се млади људи упознају са Војском Србије.

- Наравно, Војска Србије је највољенија и најпоштованија институција у српском народу и не треба је много представљати, али треба приказати младим генерацијама како се живи у војсци. Управо је то оно што смо тражили од сценариста овог серијала - да покажу један поштен војнички живот, баш онакав какав он јесте, са свим његовим недаћама и тешкоћама, али и са свим лепим деловима тог позива када можете да кажете да сте васпитали некога и да сте живот посветили заштити своје земље и свог народа, истакао је министар одбране. Он је нагласио да се промовишу вредности до којих је нама стало - слобода, равноправност и вредности које Војску Србије чине важном и толико вољеном у нашој земљи.

-  То је, осим безусловне љубави према слободи и отаџбини, велико пожртвовање, вредноћа, спремност људи да се жртвују за друге и да дају све од себе и преко онога што се од њих очекује. Војна академија управо има тај задатак, да покаже које су то вредности на основу којих постоји Војска Србије али и српски народ и држава Србија, закључио је министар Вулин.
 
Генерал Диковић је рекао да је серија „Војна академија“ од почетка снимања до данас дала велики допринос афирмацији и живота кадета и војног позива.
 
- Одао бих признање свима који су учествовали у снимању серије на изузетно озбиљном приступу и дефинисаном циљу. Није нимало једноставно приказати тешкоће војничког позива а да с друге стране све то делује привлачно. Управо спој те привлачности и љубави према војном позиву и одговорности коју носите током читавог живота јесте циљ. Важно је да јавност што више уђе у тајне профилисања официра Војске Србије, од момента уласка у Војну академију као кадета па до завршетка студија, када он треба да постане апсолутно одан отаџбини, спреман да се жртвује за њу и за непролазне вредности, нагласио је начелник Генералштаба Војске Србије.
 
Генерални директор Радио-телевизије Србије није крио своја очекивања о успеху четврте сезоне.
 
- Очекујем да ова сезона серије буде успешна и гледана као и све претходне и да Војну академију упише што више и што бољих кадета, рекао је Бујошевић.
 
Бојан Перић, један од глумаца који је у серији од прве епизоде, истакао је да има осећај као да никада није напуштао Војну академију и да је атмосфера на снимању увек забавна и пријатељска, као и првог дана пре шест и по година. Анђела Јовановић, која глуми у серији већ другу сезону, нагласила је да су и кадети и глумци увек спремни за нова дешавања и активности и поручила да ће ова сезона, за разлику од претходних, бити „највојничкија“ с много акције и војних вежби.
  
Четврта сезона серије, коју реализују Министарство одбране, Радио-телевизија Србије и продукцијска кућа „Нира про“, имаће 12 епизода. Приказивање новог серијала планирано је за јесен ове године.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
10.04.2018
mp4 (138,68 MB)
Министар Вулин
10.04.2018
mp4 (147,3 MB)
Генерал Диковић
10.04.2018
mp4 (74,43 MB)
Генерални директор РТС Бујошевић
10.04.2018
mp4 (206,74 MB)
Глумац Бојан Перић
10.04.2018
mp4 (107,81 MB)
Глумица Анђела Јовановић
10.04.2018
mp4 (179,56 MB)
Почетак снимања