Министарство одбране Републике Србије
 
31.01.2018.

Састанак министра Вулина и адмирала Џејмса Фога



Министар одбране Александар Вулин састао се данас са командантом Команде Здружених снага НАТО у Напуљу адмиралом Џејмсом Фогом. На састанку је било речи о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону и могућностима за унапређење сарадње са Командом НАТО у Напуљу.

- Република Србија је поуздан, предвидив и озбиљан партнер свих актера на међународној политичко-безбедносној сцени заинтересованих да продубљују односе на основама међусобног уважавања и унапређења регионалне и глобалне безбедности. Србија је војно неутрална и то је наша стратешка одлука која нам омогућава да сарађујемо са свима, савезима и државама од којих имамо шта да научимо и које имају шта да науче од нас, нагласио је министар одбране. Посебно ценимо улогу НАТО пакта кроз њихово учешће у снагама КФОР-а који је за нас институција од највеће важности и поверења. Управо зато очекујемо да се улога и мандат КФОР-а не смањују, а да се не формира тзв. Војска Косова, што је за Србију неприхватљиво. Наставићемо да продубљујемо сарадњу са Командом НАТО у Напуљу, посебно по питању терористичких претњи у нашем региону.

Командант Команде Здружених снага НАТО адмирал Џејмс Фого састао се данас и са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Љубишом Диковићем. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
31.01.2018
mp4 (84,35 MB)
Састанак са министром одбране
31.01.2018
mp4 (38,73 MB)
Састанак са генералом Диковићем