Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.01.2018.

Sastanak ministra Vulina i admirala DŽejmsa Foga



Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa komandantom Komande Združenih snaga NATO u Napulju admiralom Džejmsom Fogom. Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i mogućnostima za unapređenje saradnje sa Komandom NATO u Napulju.

- Republika Srbija je pouzdan, predvidiv i ozbiljan partner svih aktera na međunarodnoj političko-bezbednosnoj sceni zainteresovanih da produbljuju odnose na osnovama međusobnog uvažavanja i unapređenja regionalne i globalne bezbednosti. Srbija je vojno neutralna i to je naša strateška odluka koja nam omogućava da sarađujemo sa svima, savezima i državama od kojih imamo šta da naučimo i koje imaju šta da nauče od nas, naglasio je ministar odbrane. Posebno cenimo ulogu NATO pakta kroz njihovo učešće u snagama KFOR-a koji je za nas institucija od najveće važnosti i poverenja. Upravo zato očekujemo da se uloga i mandat KFOR-a ne smanjuju, a da se ne formira tzv. Vojska Kosova, što je za Srbiju neprihvatljivo. Nastavićemo da produbljujemo saradnju sa Komandom NATO u Napulju, posebno po pitanju terorističkih pretnji u našem regionu.

Komandant Komande Združenih snaga NATO admiral Džejms Fogo sastao se danas i sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem. 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
31.01.2018
mp4 (84,35 MB)
Sastanak sa ministrom odbrane
31.01.2018
mp4 (38,73 MB)
Sastanak sa generalom Dikovićem