Министарство одбране Републике Србије
 
26.01.2018.

Пожар брзо саниран, сви пацијенти добро



Министар одбране Александар Вулин са сарадницима обишао је вечерас ВМА.

Након обиласка, министар одбране нагласио је да захваљујући брзој интервенцији и запослених на ВМА и Министарства унутрашњих послова теже последице пожара су избегнуте и ВМА ће већ од сутра наставити са потпуно нормалним радом.

- Све породице наших пацијената треба да буду мирне, сви пацијенти су збринути, добро се осећају, о њима се брине и они најнормалније настављају своје лечење. У овом тренутку већ се ради на санирању штете. Желим посебно да захвалим нашим кадетима који су се добровољно јавили, баш као и сви запослени на ВМА који су дошли, скупљају воду, поправљају ствари, чине да ствари буду боље и једноставније. Сви су добро, сви су збринути, све ће се наставити као  и до сада и штета ће брзо бити санирана, рекао је министар Вулин и још једном захвалио свима који су учествовали у гашењу пожара 

Заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић истакао је да је вечерас избио пожар у делу функционалне дијагностике за реуматологију и хематологију Војномедицинске академије на коме нема пацијената.

- Пожар је брзо локализован, како нашим ватрогасним снагама тако и снагама Ватрогасне бригаде Београда. Тренутно се сада отклањају последице у виду воде, последице гашења, али оно што је најважније је да нема људских жртава. Део пацијената је само пресељен због дима који је дошао до дела стационарног лечења и они су после сат и по враћени у своје постеље јер је све под контролом. Нема никаквих последица по здравље пацијената. ВМА наставља с радом, само ће овај део захваћен пожаром бити привремено искључен, рекао је пуковник Вукосављевић.

Пожар који је вечерас око 19.30 часова избио на четвртом спрату Војномедицинске академије у делу Поликлинике ВМА односно функционалне дијагностике реуматологије и хематологије у којима нема лежећих пацијената брзо је саниран.

О догађају је обавештен надлежни тужилац, а увиђај ће врштити специјализована екипа МУП. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.01.2018
mp4 (85,75 MB)
Изјава министра Вулина
26.01.2018
mp4 (98,09 MB)
Изјава пуковника проф. др Вукосављевића
26.01.2018
mp4 (31,16 MB)
Обилазак Војномедицинске академије