Министарство одбране Републике Србије
 
29.12.2017.

Честитка министра одбране поводом Нове године




Свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије упућујем срдачне честитке поводом новогодишњих празника.
 
Протекли период за нас није био нимало лак, одговорили смо на бројне изазове различитих облика, као и да се рационално и домаћински односимо када је у питању решавање економских проблема како на нивоу Министарства одбране и Војске Србије, тако и у земљи. Показали смо да располажемо квалитетним људским ресурсима, да смо унапредили ниво опремљености са НВО, што свакодневно чинимо, и да можемо у наредну годину ући задовољни постигнутим резултатима на свим нивоима руковођења у командовању.
 
Пружили сте пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилизације у региону и захваљујући професионалном односу према раду, ентузијазму, упорности и издржљивости у превазилажењу свих проблема, показали сте да је људски фактор најважнија карика у Министарству одбране и Војсци Србије и потврдили да имате најзначајнију улогу у нашој заједници.
 
Испред нас је година у којој нас чекају још већи изазови и много посла. Наш главни задатак биће заштита тариторијалног интегритета Републике Србије и учешће у безбедносним структурама на очувању мира како у региону, тако и шире у Европи и свету, опремање, модернизација, даље подизање оперативних и функционалних способности и подизање стандарда припадника МО и ВС.
 
Уверен сам да ћемо у наредном периоду успети да реализујемо планиране задатке и испунимо обавезе које нам предстоје. Честитам вам предстојеће празнике уз жељу да вама и вашим породицама предстојећа година буде успешна и испуњена срећом.