Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.12.2017.

Čestitka ministra odbrane povodom Nove godine
Svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije upućujem srdačne čestitke povodom novogodišnjih praznika.
 
Protekli period za nas nije bio nimalo lak, odgovorili smo na brojne izazove različitih oblika, kao i da se racionalno i domaćinski odnosimo kada je u pitanju rešavanje ekonomskih problema kako na nivou Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, tako i u zemlji. Pokazali smo da raspolažemo kvalitetnim ljudskim resursima, da smo unapredili nivo opremljenosti sa NVO, što svakodnevno činimo, i da možemo u narednu godinu ući zadovoljni postignutim rezultatima na svim nivoima rukovođenja u komandovanju.
 
Pružili ste punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu i zahvaljujući profesionalnom odnosu prema radu, entuzijazmu, upornosti i izdržljivosti u prevazilaženju svih problema, pokazali ste da je ljudski faktor najvažnija karika u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i potvrdili da imate najznačajniju ulogu u našoj zajednici.
 
Ispred nas je godina u kojoj nas čekaju još veći izazovi i mnogo posla. Naš glavni zadatak biće zaštita taritorijalnog integriteta Republike Srbije i učešće u bezbednosnim strukturama na očuvanju mira kako u regionu, tako i šire u Evropi i svetu, opremanje, modernizacija, dalje podizanje operativnih i funkcionalnih sposobnosti i podizanje standarda pripadnika MO i VS.
 
Uveren sam da ćemo u narednom periodu uspeti da realizujemo planirane zadatke i ispunimo obaveze koje nam predstoje. Čestitam vam predstojeće praznike uz želju da vama i vašim porodicama predstojeća godina bude uspešna i ispunjena srećom.