Министарство одбране Републике Србије
 
01.12.2017.

Конкурси Медија центра „Одбрана” за новинарску награду и избор спортисте године



Медија центар „Одбрана” расписао је конкурсе за новинарску награду „Иван Марковић”, за најбоље медијско извештавање о активностима Министарства одбране и Војске Србије у 2017. години, и за избор најбољег спортисте и спортске екипе Војске Србије у 2017. години.
 
Циљ награде „Иван Марковић” јесте подстицање новинара који прате активности Министарства одбране и Војске Србије на квалитетно извештавање у домаћим писаним и електронским медијима, афирмација и јавна верификација њиховог стваралаштва, као и сећање на Ивана Марковића, једног од најдаровитијих војних новинара и уредника у листу „Војска”, који је 2003. године изненада преминуо у 43. години живота.
 
Право учешћа на конкурсу имају сви професионални новинари који раде за медије на територији Републике Србије без обзира на њихов формални статус.
 
Награда у виду Плакете биће уручена на свечаности поводом Дана Медија центра „Одбрана” – 24. јануара.
 
За звање – Спортиста године Војске Србије 2017. и Спортска екипа Војске Србије 2017. године могу конкурисати официри, подофицири, цивилна лица на служби у Министарству одбране и Војсци, кадети Војне академије, ученици Војне гимназије, професионални војници и војници на добровољном служењу војног рока. Исти принципи важе и за екипе, чији чланови треба да припадају једној од наведених категорија.
 
Предлоге могу слати команде, јединице, установе, војне школе и остале образовне институције, спортски савези, клубови, секције и појединци до 31. децембра 2017. године.
 
Конкурс за Новинарску награду „Иван Марковић” за 2017. годину
 
Избор најбољег спортисте и спортске екипе Војске Србије у 2017. години