Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.12.2017.

Konkursi Medija centra „Odbrana” za novinarsku nagradu i izbor sportiste godine



Medija centar „Odbrana” raspisao je konkurse za novinarsku nagradu „Ivan Marković”, za najbolje medijsko izveštavanje o aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2017. godini, i za izbor najboljeg sportiste i sportske ekipe Vojske Srbije u 2017. godini.
 
Cilj nagrade „Ivan Marković” jeste podsticanje novinara koji prate aktivnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na kvalitetno izveštavanje u domaćim pisanim i elektronskim medijima, afirmacija i javna verifikacija njihovog stvaralaštva, kao i sećanje na Ivana Markovića, jednog od najdarovitijih vojnih novinara i urednika u listu „Vojska”, koji je 2003. godine iznenada preminuo u 43. godini života.
 
Pravo učešća na konkursu imaju svi profesionalni novinari koji rade za medije na teritoriji Republike Srbije bez obzira na njihov formalni status.
 
Nagrada u vidu Plakete biće uručena na svečanosti povodom Dana Medija centra „Odbrana” – 24. januara.
 
Za zvanje – Sportista godine Vojske Srbije 2017. i Sportska ekipa Vojske Srbije 2017. godine mogu konkurisati oficiri, podoficiri, civilna lica na službi u Ministarstvu odbrane i Vojsci, kadeti Vojne akademije, učenici Vojne gimnazije, profesionalni vojnici i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Isti principi važe i za ekipe, čiji članovi treba da pripadaju jednoj od navedenih kategorija.
 
Predloge mogu slati komande, jedinice, ustanove, vojne škole i ostale obrazovne institucije, sportski savezi, klubovi, sekcije i pojedinci do 31. decembra 2017. godine.
 
Konkurs za Novinarsku nagradu „Ivan Marković” za 2017. godinu
 
Izbor najboljeg sportiste i sportske ekipe Vojske Srbije u 2017. godini