Министарство одбране Републике Србије
 
25.11.2017.

Министар Вулин: Улагање у војно здравство је улагање у цело друштво



Министар одбране Александар Вулин посетио је Војномедицински центар Карабурма у коме су данас, у оквиру акције Министарства одбране, настављени организовани бесплатни лекарски прегледи за све грађане.

Прошле суботе је у Београду прегледано 375 пацијената, у Нишу 465, а у Новом Саду 482, што са данашњим прегледима, којима се заокружује прошлонедељна активност броји више од 1500 прегледаних.

Министар Вулин је, том приликом изјавио да се данас у свим војномедицинским центрима на територији Републике Србије наставља акција бесплатних прегледа за све наше суграђане који прошли пут нису стигли да буду прегледани.

- Војно здравство, је наравно, на првом месту на располагању војним осигураницима, али оно је део свакодневног живота и ми хоћемо да поделимо своје знање и своје ресурсе и квалитет запослених у војном здравству и са цивилима. Свако улагање у војно здравство и свако улагање у Војску Србије на крају се покаже као улагање у општи станадард и покаже се као најбоље могуће улагање у квалитет живота у сваког од нас – нагласио је министар одбране.

Према његовим речима, Војска Србије и наше здравствене установе ће наставити са овом акцијом.

- Данас је само у нашем ВМЦ Карабурма прегледано 170 људи на специјалистичким прегледима, 120 на ултразвуку, 51 на различитим дијагнозама, дакле, можемо да кажемо да су сви који су дошли у војне установе прегледани и ја се надам, задовољни, и сигуран сам поносни на Војску којој припада и војномедицински центар – истакао је министар Вулин.

Управник Центра војномедицинских установа Београд пуковник Славољуб Сталетовић захвалио је грађанима што су нам одали признање и одазвали се овом позиву да се овде прегледају, али и министру Вулину и Управи за војно здравство што нам је пружила прилику да и грађани виде како функционише војно здравство.
- Ми смо имали две акције, а данашња је много боље и много квалитетније организована јер смо пацијенте заказивали у одређено време и није било чекања и одрадили смо све што је требало. Надамо се да ће, како је министар рекао, бити још оваквих акција и да ће грађани који нису стигли, а који су нас упорно звали ових дана, имати прилику да виде како функционише војноздравствени систем- поручио је пуковник Сталетовић.

Акција бесплатних прегледа грађана наишла је на велико интересовање у свим градовима у којима је била организована, па је у војноздравственим центрима она настављена и ове суботе. Грађани су, такође, изразили задовољсво професионалношћу и квалитетом рада запослених у војним здравственим центрима.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.11.2017
mp4 (92,85 MB)
Изјава министра Вулина
25.11.2017
mp4 (65,26 MB)
Изјава пуковника Сталетовића
25.11.2017
mp4 (172,77 MB)
Обилазак
25.11.2017
mp4 (88,91 MB)
Изјаве грађана