Министарство одбране Републике Србије
 
16.11.2017.

Министар Вулин: Копнена Војска део наше најславније традиције



Министар одбране Александар Вулин, који је присуствовао вечерас свечаној академији поводом Дана Копненевојске и Дана Пешадије, честитао је празник свим припадницима Копнене војске и истакао колико смо сви поносни на њих.
 
- Копнена војска је наш најбројнији део, не само најбројнији део наше армије, она је оно на шта се сви ослањамо, она је она која је у стању да заштити читаву територију Републике Србије и она је део наше најславније традиције. Сви припадници Копнене војске знају да је разлог њиховог постојања очување територијалног интегритета Републике Србије, уставног поретка, и изнад свега – наше слободе. Захваљујући њима и њиховом преданом раду, захваљујући самопожртвовању и самопрегору и њихових старешина и сваког од припадника војске ми можемо да кажемо да смо слободна и самостална земља – нагласио је министар Вулин.
 


Према речима министра одбране, Србија је војно неутрална земља и таква ће и остати, а њену неутралност ће поштовати све друге земље зато што има снажну и моћну војску.
 
- Без снажне и моћне војске нема ни неутралности. Земља која нема способност да се брани, земља која нема способност да заштити свој интегритет, није ни поштована, није ни земља о чијој ће се политици и политичким одлукама говорити са поштовањем. Ми посебно водимо рачуна о томе да сваки припадник наше војске буде, наравно оспособљен, буде добро обучен, али да буде и лично задовољан, задовољан што ради у Војсци, задовољан што има добар материјални положај, што његова породица може да буде поносна на њега и на начин живота који води – поручио је министар Вулин.
 
По наређењу председника Републике, додао је министар Вулин, формирана је радна група која ће  се бавити решавањем стамбених питања у нашој Војсци и која ће, не само у нашој војсци, већ и у читавом безбедносном сектору у оквиру Владе Републике Србије, обезбедити да коначно имамо велики пројекат стамбене изградње, највећи још из времена СФРЈ.
 
-То је начин да се захвалимо овим људима, као што је начин да им кажемо да они и њихове породице заслужују посебно место и да ће бити поштовани на посебан начин. Хоћемо јаку и задовљну војску, добили смо такво наређење од врховног команданта Александра Вучића и то наређење ћемо спровести на задовољство сваког припадника Војске Србије, али сам сигуран и свих грађана Републике Србије – поручио је министар Вулин.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.11.2017
mp4 (171,89 MB)
Изјава министра Вулина