Министарство одбране Републике Србије
 
09.11.2017.

Развој способности за изградњу интегритета



Представници Директората за интеграцију, партнерства и сарадњу Сектора за политичке послове и безбедносну политику Међународног штаба НАТО-а боравили су у дводневној посети Министарству одбране и Војсци Србије.
 
Током посете, чланови делегације састали су се са в.д. помоћника министра за политику одбране Миланом Мојсиловићем који је, том приликом, нагласио да Министарство одбране и Војска Србије настављају реализацију планираних активности усмерених ка развоју способности за изградњу интегритета ради смањења ризика од корупције, као и да су посвећени наставку учешћа у Програму за изградњу интегритета.
 
Др Алберто Бин, директор Директората за интеграцију, партнерства и сарадњу Сектора за политичке послове и безбедносну политику Међународног штаба НАТО-а, захваљујући на ангажовању представника Министарства одбране и Војске Србије у активностима Програма за изградњу интегритета, истакао је да је НАТО започео блиску сарадњу са Европском унијом у области изградње интегритета.
 
У оквиру посете, размотрене су активности из Плана активности на изградњи интегритета у Министарству одбране и Војсци Србије у 2017. години и планиране у 2018. години.
 
У оквиру посете, представници Директората за интеграцију, партнерства и сарадњу Сектора за политичке послове и безбедносну политику Међународног штаба НАТО-а одржали су предавања за припаднике Министарства одбране и Војске Србије на тему изградње интегритета у мултинационалним операцијама. 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА