Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.11.2017.

Razvoj sposobnosti za izgradnju integriteta



Predstavnici Direktorata za integraciju, partnerstva i saradnju Sektora za političke poslove i bezbednosnu politiku Međunarodnog štaba NATO-a boravili su u dvodnevnoj poseti Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.
 
Tokom posete, članovi delegacije sastali su se sa v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane Milanom Mojsilovićem koji je, tom prilikom, naglasio da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastavljaju realizaciju planiranih aktivnosti usmerenih ka razvoju sposobnosti za izgradnju integriteta radi smanjenja rizika od korupcije, kao i da su posvećeni nastavku učešća u Programu za izgradnju integriteta.
 
Dr Alberto Bin, direktor Direktorata za integraciju, partnerstva i saradnju Sektora za političke poslove i bezbednosnu politiku Međunarodnog štaba NATO-a, zahvaljujući na angažovanju predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u aktivnostima Programa za izgradnju integriteta, istakao je da je NATO započeo blisku saradnju sa Evropskom unijom u oblasti izgradnje integriteta.
 
U okviru posete, razmotrene su aktivnosti iz Plana aktivnosti na izgradnji integriteta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u 2017. godini i planirane u 2018. godini.
 
U okviru posete, predstavnici Direktorata za integraciju, partnerstva i saradnju Sektora za političke poslove i bezbednosnu politiku Međunarodnog štaba NATO-a održali su predavanja za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na temu izgradnje integriteta u multinacionalnim operacijama. 
 
photoFOTOGALERIJA