Министарство одбране Републике Србије
 
07.11.2017.

Честитке министра одбране поводом војних празника



Честитка поводом Дана грађевинске службе
 
Свим припадницима грађевинске службе честитам 8. новембар – Дан службе.
 
Прослављате Дан службе када се у свету обележава Међународни дан урбанизма, који је Република Србија званично прихватила као Дан урбанизма. Посебан значај ваша служба има у организацији простора унутар војних база, кроз дефинисање основних елемената инфраструктуре одбране. Ваша улога у војном грађевинарству види се у дефинисању и усклађивању узајамних потреба система одбране.
 
Захваљујући стручности и оспособљености припадника грађевинске службе, упркос условима споријег технолошког развоја, претходни период обележили сте успешном реализацијом постављених задатака из логистичке функције.
 
Верујем да ћете и у предстојећем периоду радити на унапређењу ваше службе и логистичке подршке Министарства одбране и Војске Србије.
 
Честитка поводом Дана финансијске службе
 
Свим припадницима финансијске службе упућујем срдачне честитке поводом 8. новембра – Дана службе.
 
Настављајући традицију дугу више од седам деценија, када је 1944. године финансијска служба први пут у организацији војске правно конституисана као посебна служба, реализовали сте бројне задатке у области финансијског обезбеђења наше војске. Захваљујући, превасходно, стручности потврдили сте да савремена војска захтева непрекидан рад на развијању модуса за добро функционисање финансијске службе.
 
Сигуран сам да ћете и убудуће професионално и квалитетно извршавати постављене задатке и умногоме допринети унапређењу рада у овој области, у чему вам желим да успете.