Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.11.2017.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika



Čestitka povodom Dana građevinske službe
 
Svim pripadnicima građevinske službe čestitam 8. novembar – Dan službe.
 
Proslavljate Dan službe kada se u svetu obeležava Međunarodni dan urbanizma, koji je Republika Srbija zvanično prihvatila kao Dan urbanizma. Poseban značaj vaša služba ima u organizaciji prostora unutar vojnih baza, kroz definisanje osnovnih elemenata infrastrukture odbrane. Vaša uloga u vojnom građevinarstvu vidi se u definisanju i usklađivanju uzajamnih potreba sistema odbrane.
 
Zahvaljujući stručnosti i osposobljenosti pripadnika građevinske službe, uprkos uslovima sporijeg tehnološkog razvoja, prethodni period obeležili ste uspešnom realizacijom postavljenih zadataka iz logističke funkcije.
 
Verujem da ćete i u predstojećem periodu raditi na unapređenju vaše službe i logističke podrške Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Čestitka povodom Dana finansijske službe
 
Svim pripadnicima finansijske službe upućujem srdačne čestitke povodom 8. novembra – Dana službe.
 
Nastavljajući tradiciju dugu više od sedam decenija, kada je 1944. godine finansijska služba prvi put u organizaciji vojske pravno konstituisana kao posebna služba, realizovali ste brojne zadatke u oblasti finansijskog obezbeđenja naše vojske. Zahvaljujući, prevashodno, stručnosti potvrdili ste da savremena vojska zahteva neprekidan rad na razvijanju modusa za dobro funkcionisanje finansijske službe.
 
Siguran sam da ćete i ubuduće profesionalno i kvalitetno izvršavati postavljene zadatke i umnogome doprineti unapređenju rada u ovoj oblasti, u čemu vam želim da uspete.