Министарство одбране Републике Србије
 
31.10.2017.

Честитке министра одбране поводом војних празника



Честитка поводом Дана ветеринарске службе
 
Свим припадницима ветеринарске службе честитам 1. новембар – Дан службе.
 
Тог дана 1851. године, на предлог Државног савета, Указом кнеза Александра Карађорђевића постављен је први начелник ветеринарске службе. Настављајући традицију дугу више од једног и по века, у претходној години сте се потврдили успешном и квалитетном реализацијом задатака из логистичке функције.
 
Сигуран да ћете у наредном периоду развијати своју службу и професионално и одговорно извршавати постављене задатке и на тај начин дати пун допринос развоју како ветеринарске службе, тако и логистичких служби Војске Србије у целини, честитам вам празник.

 
Честитка поводом Дана метеоролошке и навигацијске службе
 
Свим припадницима метеоролошке и навигацијске службе честитам 1. новембар – Дан службе.
 
Тог дана 1923. године, у Петроварадину је основана метеоролошка секција Прве ваздухопловне команде. Задатак секције био је да се стара о организацији ваздухопловне метеоролошке службе и попуни људством и опремом. Настављајући традицију дужу од девет деценија, претходну годину обележили сте успешном реализацијом задатака у области метеоролошког и навигацијског обезбеђења захваљујући стручности и оспособљености припадника ваше службе.
 
Уверен да ћете и у наредном периоду професионално извршавати постављене задатке и доприносити како развоју службе, тако и Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије у целини, упућујем вам честитке за празник.