Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.10.2017.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika



Čestitka povodom Dana veterinarske službe
 
Svim pripadnicima veterinarske službe čestitam 1. novembar – Dan službe.
 
Tog dana 1851. godine, na predlog Državnog saveta, Ukazom kneza Aleksandra Karađorđevića postavljen je prvi načelnik veterinarske službe. Nastavljajući tradiciju dugu više od jednog i po veka, u prethodnoj godini ste se potvrdili uspešnom i kvalitetnom realizacijom zadataka iz logističke funkcije.
 
Siguran da ćete u narednom periodu razvijati svoju službu i profesionalno i odgovorno izvršavati postavljene zadatke i na taj način dati pun doprinos razvoju kako veterinarske službe, tako i logističkih službi Vojske Srbije u celini, čestitam vam praznik.

 
Čestitka povodom Dana meteorološke i navigacijske službe
 
Svim pripadnicima meteorološke i navigacijske službe čestitam 1. novembar – Dan službe.
 
Tog dana 1923. godine, u Petrovaradinu je osnovana meteorološka sekcija Prve vazduhoplovne komande. Zadatak sekcije bio je da se stara o organizaciji vazduhoplovne meteorološke službe i popuni ljudstvom i opremom. Nastavljajući tradiciju dužu od devet decenija, prethodnu godinu obeležili ste uspešnom realizacijom zadataka u oblasti meteorološkog i navigacijskog obezbeđenja zahvaljujući stručnosti i osposobljenosti pripadnika vaše službe.
 
Uveren da ćete i u narednom periodu profesionalno izvršavati postavljene zadatke i doprinositi kako razvoju službe, tako i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije u celini, upućujem vam čestitke za praznik.