Министарство одбране Републике Србије
 
16.10.2017.

Приказ дела оперативних способности Војске Србије „СЛОБОДА 2017“



Поводом обележавања Дана ослобођења Београда у Другом светском рату, на аеродрому Батајница 20. октобра 2017. године са почетком у 12 часова, биће одржан Приказ дела оперативних способности Војске Србије „СЛОБОДА 2017“.
 
Јавности ће први пут бити представљени нови авиони МиГ-29 и савремена опрема војника по концепту 1500. У статичком делу приказа биће представљени нови производи Одбрамбене индустрије Србије.
 
У летачком делу приказа учествоваће авијација Војске Србије, а завршетак програма обележиће наступ руске акро-групе „Стрижи“. Приказу способности Војске Србије присуствоваће највише државно и војно руководство на челу са председником Републике Србијe.
 
Подсећамо да је рок за акредитацију медија среда 18. октобар до 10 часова. Пријаве, које би требало да садрже име, презиме, дужност у редакцији и податке за идентификацију за све чланове екипе и контакт телефон вође екипе би требало послати на мејл Управе за односе са јавношћу Министарства одбране: info@mod.gov.rs. Преузимање акредитационих картица биће организовано 19. октобра у Великој галерији Дома Војске Србије од 11 до 14 часова, ул. Браће Југовића 19.
 
За медијске екипе које ће пратити догађај биће организован превоз испред Палате Србија, до аеродрома Батајница и назад. Потребно је да медијске екипе дођу код Источног крила Палате Србија најкасније до 9 часова ради неопходних провера и прегледа.
 
Ради сигурносних процедура долазак медијских екипа неће бити могућ сопственим превозом.
 
За грађане ће бити омогућен улаз на аеродром Батајница од 9 часова на капије које се налазе на путу Батајница-Нова Пазова. У петак, 20. октобра, линије градског превоза биће појачане из центра Батајнице и Нове Пазове, те саветујемо грађанима да због гужви и опште безбедности користе јавни превоз и да на аеродром Батајница дођу најкасније до 11 часова. Паркинг на аеродрому и испред аеродорма Батајница није обезбеђен за прихват приватних возила.
 
Медијске екипе из иностранства пре акредитовања у Министарству одбране морају да поседују сталне или привремене акредитације Министарства културе и информисања Републике Србије. Обрасци за акредитацију налазе се на следећем линку: http://www.kultura.gov.rs/cyr/informisanje-i-mediji/akreditacija-stranih-novinara. Ради израде дозвола за рад страних медија, неопходно је попунити обрасце и послати тражена документа најкасније до 16.10.2017. године на мејл: ana.vucetic@kultura.gov.rs.
 
Особе за контакт су: капетан фрегате Јован Кривокапић, 064/8329-208 и Ива Костовић-Николиш 064/8329-756.