Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.10.2017.

Prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije „SLOBODA 2017“



Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, na aerodromu Batajnica 20. oktobra 2017. godine sa početkom u 12 časova, biće održan Prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije „SLOBODA 2017“.
 
Javnosti će prvi put biti predstavljeni novi avioni MiG-29 i savremena oprema vojnika po konceptu 1500. U statičkom delu prikaza biće predstavljeni novi proizvodi Odbrambene industrije Srbije.
 
U letačkom delu prikaza učestvovaće avijacija Vojske Srbije, a završetak programa obeležiće nastup ruske akro-grupe „Striži“. Prikazu sposobnosti Vojske Srbije prisustvovaće najviše državno i vojno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Republike Srbije.
 
Podsećamo da je rok za akreditaciju medija sreda 18. oktobar do 10 časova. Prijave, koje bi trebalo da sadrže ime, prezime, dužnost u redakciji i podatke za identifikaciju za sve članove ekipe i kontakt telefon vođe ekipe bi trebalo poslati na mejl Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane: info@mod.gov.rs. Preuzimanje akreditacionih kartica biće organizovano 19. oktobra u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije od 11 do 14 časova, ul. Braće Jugovića 19.
 
Za medijske ekipe koje će pratiti događaj biće organizovan prevoz ispred Palate Srbija, do aerodroma Batajnica i nazad. Potrebno je da medijske ekipe dođu kod Istočnog krila Palate Srbija najkasnije do 9 časova radi neophodnih provera i pregleda.
 
Radi sigurnosnih procedura dolazak medijskih ekipa neće biti moguć sopstvenim prevozom.
 
Za građane će biti omogućen ulaz na aerodrom Batajnica od 9 časova na kapije koje se nalaze na putu Batajnica-Nova Pazova. U petak, 20. oktobra, linije gradskog prevoza biće pojačane iz centra Batajnice i Nove Pazove, te savetujemo građanima da zbog gužvi i opšte bezbednosti koriste javni prevoz i da na aerodrom Batajnica dođu najkasnije do 11 časova. Parking na aerodromu i ispred aerodorma Batajnica nije obezbeđen za prihvat privatnih vozila.
 
Medijske ekipe iz inostranstva pre akreditovanja u Ministarstvu odbrane moraju da poseduju stalne ili privremene akreditacije Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Obrasci za akreditaciju nalaze se na sledećem linku: http://www.kultura.gov.rs/cyr/informisanje-i-mediji/akreditacija-stranih-novinara. Radi izrade dozvola za rad stranih medija, neophodno je popuniti obrasce i poslati tražena dokumenta najkasnije do 16.10.2017. godine na mejl: ana.vucetic@kultura.gov.rs.
 
Osobe za kontakt su: kapetan fregate Jovan Krivokapić, 064/8329-208 i Iva Kostović-Nikoliš 064/8329-756.