Министарство одбране Републике Србије
 
29.09.2017.

Веће дневнице и солидарна помоћ за рођење детета за припаднике Војске Србије



На основу наређења врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, радна група и Министарство одбране дали су одговарајуће предлоге Влади Републике Србије како би се побољшао материјални положај свих припадника Војске Србије, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

- У складу са тим, Влада Републике Србије је донела одлуку да се трупне дневнице, односно дневнице за појачано ангажовање, за рад на терену, за рад оних који највише и најтеже раде повећају са 800 на 1.100 динара. Баш као што смо и рекли, наставићемо да побољшавамо и појачавамо положај свих припадника наше Војске, а посебно оних који раде најтеже и најодговорније послове. Такође, први пут, што се до сада никада није дешавало, обезбедили смо да ће се солидарна помоћ за рођење детета исплаћивати и сваком припаднику Војске. До сада, то није био случај, а од сада, просечна зарада ће бити уплаћена сваком припаднику Војске који обрадује своју породицу, али и нашу земљу и нашу Војску рођењем новог детета – нагласио је министар Вулин.

Према речима министра одбране, као што је већ и речено, а у складу са политиком врховног команданта, политиком Владе Републике Србије и политиком Министарства одбране, положај припадника Војске Србије ће се побољшавати, наш материјални положај ће бити бољи него што је био до сада и сваког дана ћемо моћи да кажемо да успевамо да га унапредимо.

- Као што јачамо и организујемо армију, тако се трудимо да и наши припадници живе боље, да њихове породице живе боље и да се осећају бољим и поштованијим. Њихова Србија их воли, а ово је начин да им то и покажемо – истакао је министар одбране Александар Вулин.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.09.2017
mp4 (61,98 MB)
Изјава министра Вулина