Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.09.2017.

Veće dnevnice i solidarna pomoć za rođenje deteta za pripadnike Vojske SrbijeNa osnovu naređenja vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, radna grupa i Ministarstvo odbrane dali su odgovarajuće predloge Vladi Republike Srbije kako bi se poboljšao materijalni položaj svih pripadnika Vojske Srbije, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- U skladu sa tim, Vlada Republike Srbije je donela odluku da se trupne dnevnice, odnosno dnevnice za pojačano angažovanje, za rad na terenu, za rad onih koji najviše i najteže rade povećaju sa 800 na 1.100 dinara. Baš kao što smo i rekli, nastavićemo da poboljšavamo i pojačavamo položaj svih pripadnika naše Vojske, a posebno onih koji rade najteže i najodgovornije poslove. Takođe, prvi put, što se do sada nikada nije dešavalo, obezbedili smo da će se solidarna pomoć za rođenje deteta isplaćivati i svakom pripadniku Vojske. Do sada, to nije bio slučaj, a od sada, prosečna zarada će biti uplaćena svakom pripadniku Vojske koji obraduje svoju porodicu, ali i našu zemlju i našu Vojsku rođenjem novog deteta – naglasio je ministar Vulin.

Prema rečima ministra odbrane, kao što je već i rečeno, a u skladu sa politikom vrhovnog komandanta, politikom Vlade Republike Srbije i politikom Ministarstva odbrane, položaj pripadnika Vojske Srbije će se poboljšavati, naš materijalni položaj će biti bolji nego što je bio do sada i svakog dana ćemo moći da kažemo da uspevamo da ga unapredimo.

- Kao što jačamo i organizujemo armiju, tako se trudimo da i naši pripadnici žive bolje, da njihove porodice žive bolje i da se osećaju boljim i poštovanijim. Njihova Srbija ih voli, a ovo je način da im to i pokažemo – istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
videoVIDEOGALERIJA
28.09.2017
mp4 (61,98 MB)
Izjava ministra Vulina