Министарство одбране Републике Србије
 
14.09.2017.

Честитке министра одбране поводом војних празника



Честитка поводом 14. септембра – Дана артиљерије
 
Свим припадницима рода артиљерије честитам 14. септембар – Дан артиљерије.
 
Тог дана 1918. године почела је артиљеријска припрема пробоја Солунског фронта. Настављајући традицију дугу готово један век, у години обележавања стогодишњице Првог светског рата, празник прослављате на захтеваном нивоу оперативних способности и на тај начин дајете пун допринос развоју и афирмацији како вашег рода, тако Копнене војске и Војске Србије у целини.
 
Сигуран сам да ћете и у наредној години успешно извршавати све постављене задатке, радити на стручном оспособљавању припадника овог рода војске Србије и да ћете дугогодишње искуство успешно примењивати у новонасталим ситуацијама живота и рада ваших јединица.
 
Уверен да ћете и убудуће одговорно радити на стручном оспособљавању и техничком опремању ваших јединица, честитам вам празник.
 
Честитка поводом 14. септембра – Дана Војне полиције
 
Припадницима Војне полиције честитам 14. септембар – Дан Војне полиције.
 
Упркос врло сложеним условима, својом стручношћу, професионалним и одговорним односом према раду и максималним ангажовањем, успели сте да квалитетно извршите бројне задатке, одржите респективан ниво и допринесете очувању и јачању оперативних способности Војске Србије.
 
Уверен сам да ће вам и у наредном периоду, без обзира на услове, приоритет бити да очувате висок ниво оспособљености ваших јединица, уз професионално реализовање постављених задатака и одговорно обављање послова сузбијања криминалитета, контроле и одржавања војног реда и дисциплине, обезбеђења најзначајнијих војних објеката, регулисања и контроле војног путног саобраћаја и противтерористичке заштите.
 
Честитам вам празник и одајем признање за постигнуте резултате у досадашњем периоду.
 
Честитка поводом 14. септембра – Дана интендантске службе
 
Свим припадницима интендантске службе честитам 14. септембар – Дан службе.
 
Настављајући традицију дугу више од стотину тридесет година, када је министар војни, генералштабни пуковник Јован Петровић, издао наредбу Главног интендантства и администрације Врховног штаба, успели сте да потврдите значај интендантске подршке у изградњи оперативне способности Војске и створите добре услове за живот и рад команди и јединица Војске Србије.
 
Логистичка подршка је свакако елемент од изузетне важности за Војску Србије и њено функционисање. Честитам вам празник, сигуран да ћете и у наредном периоду успешно извршавати постављене задатке.
 
Честитка поводом 15. септембра – Дана техничке службе
 
Припадницима техничке службе честитам 15. септембар – Дан службе.
 
Настављајући традицију дугу више од једног века, када се Србија захваљујући развоју и осавремењавању војне индустрије убрзано припремала за победе у балканским ратовима и Првом светском рату, претходну годину обележили сте успешном реализацијом логистичке функције уз квалитетно извршавање постављених задатака и успели да професионалним односом према раду подигнете ниво оперативних и функционалних способности како Војске Србије, тако и Министарства одбране.
 
Честитам вам празник, уверен да ћете и убудуће професионално извршавати постављене задатке и давати пун допринос унапређењу ваше службе и логистичке подршке Војске Србије и Министарства одбране у целини.
 
Честитка поводом 15. септембра – Дана саобраћајне службе
 
Припадницима саобраћајне службе честитам 15. септембар – Дан службе.
 
Настављајући традицију дугу више од једног века, када је краљ Петар I Карађорђевић издао Указ о формирању саобраћајне службе, у претходном периоду сте потврдили да логистичка подршка Министарства одбране и Војске Србије није одржива и функционална без активног и пуног ангажовања како припадника ваше службе, тако и саобраћајних средстава.
 
Честитам вам празник, уз жељу да и у наредном периоду развијате своју службу и професионално и одговорно извршавате постављене задатке.