Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.09.2017.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika



Čestitka povodom 14. septembra – Dana artiljerije
 
Svim pripadnicima roda artiljerije čestitam 14. septembar – Dan artiljerije.
 
Tog dana 1918. godine počela je artiljerijska priprema proboja Solunskog fronta. Nastavljajući tradiciju dugu gotovo jedan vek, u godini obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata, praznik proslavljate na zahtevanom nivou operativnih sposobnosti i na taj način dajete pun doprinos razvoju i afirmaciji kako vašeg roda, tako Kopnene vojske i Vojske Srbije u celini.
 
Siguran sam da ćete i u narednoj godini uspešno izvršavati sve postavljene zadatke, raditi na stručnom osposobljavanju pripadnika ovog roda vojske Srbije i da ćete dugogodišnje iskustvo uspešno primenjivati u novonastalim situacijama života i rada vaših jedinica.
 
Uveren da ćete i ubuduće odgovorno raditi na stručnom osposobljavanju i tehničkom opremanju vaših jedinica, čestitam vam praznik.
 
Čestitka povodom 14. septembra – Dana Vojne policije
 
Pripadnicima Vojne policije čestitam 14. septembar – Dan Vojne policije.
 
Uprkos vrlo složenim uslovima, svojom stručnošću, profesionalnim i odgovornim odnosom prema radu i maksimalnim angažovanjem, uspeli ste da kvalitetno izvršite brojne zadatke, održite respektivan nivo i doprinesete očuvanju i jačanju operativnih sposobnosti Vojske Srbije.
 
Uveren sam da će vam i u narednom periodu, bez obzira na uslove, prioritet biti da očuvate visok nivo osposobljenosti vaših jedinica, uz profesionalno realizovanje postavljenih zadataka i odgovorno obavljanje poslova suzbijanja kriminaliteta, kontrole i održavanja vojnog reda i discipline, obezbeđenja najznačajnijih vojnih objekata, regulisanja i kontrole vojnog putnog saobraćaja i protivterorističke zaštite.
 
Čestitam vam praznik i odajem priznanje za postignute rezultate u dosadašnjem periodu.
 
Čestitka povodom 14. septembra – Dana intendantske službe
 
Svim pripadnicima intendantske službe čestitam 14. septembar – Dan službe.
 
Nastavljajući tradiciju dugu više od stotinu trideset godina, kada je ministar vojni, generalštabni pukovnik Jovan Petrović, izdao naredbu Glavnog intendantstva i administracije Vrhovnog štaba, uspeli ste da potvrdite značaj intendantske podrške u izgradnji operativne sposobnosti Vojske i stvorite dobre uslove za život i rad komandi i jedinica Vojske Srbije.
 
Logistička podrška je svakako element od izuzetne važnosti za Vojsku Srbije i njeno funkcionisanje. Čestitam vam praznik, siguran da ćete i u narednom periodu uspešno izvršavati postavljene zadatke.
 
Čestitka povodom 15. septembra – Dana tehničke službe
 
Pripadnicima tehničke službe čestitam 15. septembar – Dan službe.
 
Nastavljajući tradiciju dugu više od jednog veka, kada se Srbija zahvaljujući razvoju i osavremenjavanju vojne industrije ubrzano pripremala za pobede u balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu, prethodnu godinu obeležili ste uspešnom realizacijom logističke funkcije uz kvalitetno izvršavanje postavljenih zadataka i uspeli da profesionalnim odnosom prema radu podignete nivo operativnih i funkcionalnih sposobnosti kako Vojske Srbije, tako i Ministarstva odbrane.
 
Čestitam vam praznik, uveren da ćete i ubuduće profesionalno izvršavati postavljene zadatke i davati pun doprinos unapređenju vaše službe i logističke podrške Vojske Srbije i Ministarstva odbrane u celini.
 
Čestitka povodom 15. septembra – Dana saobraćajne službe
 
Pripadnicima saobraćajne službe čestitam 15. septembar – Dan službe.
 
Nastavljajući tradiciju dugu više od jednog veka, kada je kralj Petar I Karađorđević izdao Ukaz o formiranju saobraćajne službe, u prethodnom periodu ste potvrdili da logistička podrška Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nije održiva i funkcionalna bez aktivnog i punog angažovanja kako pripadnika vaše službe, tako i saobraćajnih sredstava.
 
Čestitam vam praznik, uz želju da i u narednom periodu razvijate svoju službu i profesionalno i odgovorno izvršavate postavljene zadatke.